ORAVANPYÖRÄ

Liikunta parantaa sekä fyysistä ja henkistä kuntoa. Liikunta pidentää ikää ja vähentää altistumista sairauksille. Liikunta on terveellistä ja hyödyllistä.

Mutta se ei laihduta.

Tämä totuus tiedettiin jo yli sata vuotta sitten, jolloin lihavuutta hoidettiin vuodelevolla ja niukalla ruokavaliolla. Laihduttamisen  ympärille kasvanut miljardibisnes on saanut lääkärit tutkimaan entistä tarkemmin liikunnan ja lihavuuden yhteyttä.

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet liikkuvien ihmisten syövän enemmän.

Lääketieteessä vallitsee konsesus siitä, että terveellinen ruokavalio on paljon liikuntaa tehokkaampi keino painonhallinnassa.

" On kohtuullista olettaa, ettäpäivittäin runsaasti energiaa kuluttavat henkilöt eivät keräisi ajan myötä yhtä paljon painoa kuin vähän energiaa kuluttavat henkilöt. Toistaiseksi, todisteet tälle hypoteesille eivät ole vaikuttavia " arvioi Yhdysvaltojen sydänliitto vuonna 2007 tehdyssä tutkimuksessa ja selvityksessä.

Suomessa tehtiin jo vuonna 2000 uraa uurtava laaja tutkimus, joka havaitsi liikunnan ja painonhallinnan olemattoman yhteyden. Se on kuitenkin vaiettu kuoliaaksi. Terveysviranomaiset eivät halua kiinnittä huomiota liikunnan huonoon tehoon painonhallinnasssa, koska liikunnalla on paljon myönteisiä terveysvaikutuksia.