SOTIEN JÄLKEEN POLITIIKKA ON OTTANUT NISKALENKIN MAATALOUDESTA. TYÖVÄESTÖN JA PORVARISTON PITI OSTAA LEIPÄNSÄ JA LAARIN HALTIJOILLA OLI VALTAA.

MAA ON LIIKKUNUT HILJAA KOHTI NEUVOSTOMALLISTA SUUNNITELMATALOUTTA, JONKA SEURAUKSENA RUOAN  TUOTANTO JA JALOSTUS ON SIIRTYNYT VALTION JA OSUUSKUNTIEN KÄSIIN.

TÄMÄ RAKENNE ON VOIMISSAAN EDELLEEN, VAIKKA RIIPPUVUUS OMISTA RUUISTA, EI ENÄÄ OLE YHTÄ SUURI. EU TOI HIUKAN AVOIMMUUTTA JA KYMMENES RUOKAMARKKINOISTAMME AVAUTUI TUONNILLE, MUTTA SUOMALAINEN SYÖ SITKEÄSTI MITÄ TARJOLLE LAITETAAN.

ALAN PÄÄOMA SAADAAN EDELLEEN JULKISISTA INVESTOINNEISTA JA KORKOTUKILAINOISTA SEKÄ METSÄTULOISTA. ( MITENKÄHÄN SITTEN KÄY KUN METSÄ ON LOPPUUNMYYTY ) ?

PUOLET ALKUTUOTANNON KULUISTA MAKSAA VALTIO JA EU. VIRHEET VOIVAT KUMULOITUA VUOSIKYMMENIÄ, EIKÄ NIISTÄ JOUDUTA VASTUUSEEN EDES ELÄKKEELLÄ. VASTA SEURAAVAT SUKUPOLVET SIIVOAVAT JÄLJET JATOIVOTTAVASTI MARKKINATKIN ON SIIHEN MENNESSÄ JÄRKEVÖITYNYT. SIINÄ AJASSA PALJON KORKEALAATUISTA RAAKA-AINETTA EHDITÄÄN SOTKEA HALPATUOTTEEKSI. SAA VAIN IHMETELLÄ MITEN MEIDÄN KÄY, KYSYY EX MAANVILJELIJÄ